Paksoi

Paksoi is een snelgroeiend koolgewas van Aziatische afkomst.
Paksoi is de minst “kolige” onder de koolsoorten. De smaak is niet bijzonder uitgesproken. Om de smaak goed te proeven kan je hem het beste roerbakken of kort stomen. Begin met de fijngesneden, witte  stelen en voeg het bladgroen dan later toe.

Hoe oogsten?

Oogsten kan op twee manieren:
Pak de krop laag bij de grond vast en trek hem met met wortel en al eruit. Schud de grond van de wortels. Zorg er voor dat de grond niet terecht komt op andere planten. Draai de wortels met de hand af en gooi ze in de kist die daarvoor klaar staat bij het bed. Als je de paksoi extra lang wil bewaren neem hem dan met wortel en al mee naar huis en zet hem eventueel in water.

Recept: Paksoi met pijnboompitten

Ingrediënten:
– 4 eetlepels pijnboompitten, olijfolie, 2 tenen knoflook dungesneden, krop paksoi, paar druppels citroensap
Bereiding:
Rooster de pijnboompitten in een dun laagje olijfolie. Schud regelmatig om. Voeg als de pitten licht beginnen te kleuren de knoflook toe. Laat die ook licht kleuren en voeg dan de fijngesneden paksoistelen toe. Schud goed om en voeg als de stelen zacht beginnen te worden het paksoiblad, citroensap, peper en zoet toe.