Groentekwekerij De Nieuwe Ronde
Op 3 prachtige lokaties op de Wageningse Eng liggen de akkers van De Nieuwe Ronde. Aan de Oude Diedenweg, tegen de bosrand van Wageningen-Hoog, gerund door tuinder Klaas Nijhof. Aan het Honingblokpad liggen de akkers gerund door tuinder Pieter Lammerts en aan de Dorskampweg de akker gerund door tuinder Jonatan de Vrieze. Samen verbouwen we groente voor ruim 700 oogsters.

Zelf oogsten
Vanaf het voorjaar tot ver in de winter groeit op de akkers van De Nieuwe Ronde een overvloed aan groente, bessen, aardbeien en kruiden. Alle oogsters van De Nieuwe Ronde kunnen hiervan oogsten wat ze dagelijks nodig denken te hebben.

Een beleving
De Nieuwe Ronde is veel meer dan een akker met groente. Weg van de drukte en stress en toch vlakbij de stad zijn de akkers een plek om te genieten.

Het zelf oogsten van groente is een beleving voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

 Deelname per groeiseizoen
Bij De Nieuwe Ronde oogst je het hele groeiseizoen. De rekening voor je oogstaandeel ontvang je voordat je kunt beginnen met oogsten. De tuinders financieren op die manier hun werkzaamheden en inkoop. Bij het aanmelden maak je een keuze voor een oogstlokatie.  Met het oogstaandeel bepaal je zelf hoe je oogst er van dag tot dag uitziet en de akkers zijn 24/7 toegankelijk.

Biologisch en duurzaam
De akkers worden door de tuinders onderhouden, geholpen door  oogsters en vrijwilligers. Zij doen dit volgens de richtlijnen van de biologische landbouw en zijn SKAL gecertificeerd: Geen kunstmest, (helemaal) geen bestrijdingsmiddelen en zoveel mogelijk rekening houdend met wat van nature groeit en bloeit.