Groentekwekerij De Nieuwe Ronde
Op 2 prachtige lokaties op de Wageningse Eng liggen de akkers van De Nieuwe Ronde. Aan de Oude Diedenweg, tegen de bosrand van Wageningen-Hoog, gerund door tuinder Klaas Nijhof. En de akkers aan het Honingblokpad, gerund door tuinder Pieter Lammerts.

Zelf oogsten
Vanaf het voorjaar tot ver in de winter groeit op de akkers van De Nieuwe Ronde een overvloed aan groente, bessen, aardbeien en kruiden. Alle abonnees van De Nieuwe Ronde kunnen hiervan oogsten wat ze dagelijks nodig denken te hebben.

Een beleving
De Nieuwe Ronde is veel meer dan een akker met groente. Weg van de drukte en stress en toch vlakbij de stad is dit een plek om te genieten.

Het zelf oogsten van groente is een beleving voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

 Jaarlidmaatschap
Bij De Nieuwe Ronde wordt je lid voor minimaal het groeiseizoen. De rekening ontvang je voordat je kunt beginnen met oogsten. De tuinders financieren op die manier hun werkzaamheden en inkoop. Bij het aanmelden maak je een keuze voor een oogstlokatie.  Met het lidmaatschap deel je in de oogst, waarbij je zelf bepaalt hoe je oogst er van dag tot dag uitziet.

Biologisch en duurzaam
De akkers worden door Klaas en Pieter onderhouden, geholpen door leden en vrijwilligers. Zij doen dit volgens de richtlijnen van de biologische landbouw en zijn SKAL gecertificeerd: Geen kunstmest, (helemaal) geen bestrijdingsmiddelen en zoveel mogelijk rekening houdend met wat van nature groeit en bloeit.