Tuinbericht

Week 18

nieuw deze week

  • Groene asperges

Tuinbericht week 18

Deze week blijft het aanbod nog even beperkt tot de groene asperges.
De eerste sla, raapstelen, radijzen en spinazie zijn bijna klaar om geoogst te worden. Ergens rond of na het weekend ontvangt u hierover bericht.

Het wordt een drukke week. Veel gewassen worden, nu de kansen op nachtvorst afnemen, gezaaid. Ook komen er deze week heel veel plantjes van de kwekerij binnen. Courgette, boerenkool, prei, bloemkool, broccoli, savooiekool, palmkool, spruiten etc. Het is de grootste plantgoedlevering van het jaar!

De gewassen worden na het uitplanten vrijwel allemaal afgedekt met netten. Hoofdzakelijk om ze te beschermen tegen konijnenvraat. Ook proberen we de koolwitjes op deze manier een beetje uit de buurt van de koolplanten te houden.

Dit seizoen is de nieuwe akker bij Pieter in gebruik genomen en binnenkort kan ook daar worden geoogst door alle leden. Nog niet het hele veld is in gebruik: er staat ook nog winterrogge, wat hopelijk binnenkort geoogst gaat worden en verwerkt kan worden door molen de Vlijt tot roggemeel.

Alle plantjes en zaden die we gebruiken komen van gecertificeerde biologische leveranciers.

Zin om te helpen deze week? Dat kan op dinsdag en vrijdag bij Klaas, vanaf 9 uur. Aan het Honingblokpad bij Pieter kan dat op woensdag en donderdag, vanaf 9.30.

Fijne week!

Klaas en Pieter

Nu te oogsten:
Bij Klaas: Bij Pieter:
Veld 10: Groene asperges Vooraan rechts: Groene asperges