Notice: Undefined variable: blog_type in /home/nronde/domains/denieuweronde.nl/public_html/wp-content/themes/denieuweronde/views/singular/wp-single-tuinbericht.php on line 19
class="mk-blog-single post-3336 tuinbericht type-tuinbericht status-publish has-post-thumbnail hentry" itemscope="itemscope" itemtype="http://schema.org/BlogPosting" itemprop="blogPost"> Tuinbericht
Oogstbericht week 41 – 2019
Notice: Undefined variable: page in /home/nronde/domains/denieuweronde.nl/public_html/wp-content/themes/denieuweronde/views/singular/wp-single-tuinbericht.php on line 25
Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/nronde/domains/denieuweronde.nl/public_html/wp-content/themes/denieuweronde/views/singular/wp-single-tuinbericht.php on line 25
Oogstnieuws komende week (41)
Omdat er steeds minder nieuwe gewassen op de lijst verschijnen versturen we vanaf nu het oogstnieuws alleen ‘als er nieuws is’.
De oogstlijsten op de akkers en op de website blijven zoveel mogelijk actueel indien er gewassen van de lijst verdwijnen.
Op het land zijn inmiddels de butternut pompoenen ook goed afgerijpt en deze zijn aan de lijst toegevoegd. Er liggen, ook van de groene en oranje, nog veel pompoenen. Met het natte weer en de kans op nachtvorst willen we iedereen nogmaals vragen om zijn/haar deel zoveel mogelijk van het land te halen (6-8 stuks per persoon). Thuis koel en droog bewaren, dan blijven de pompoenen nog zeker enkele weken tot zelfs maanden goed.
Nieuw deze week is de boerenkool. Omdat er vorig jaar veel aantasting was van witte vlieg hebben we besloten om dit jaar iets eerder dan gebruikelijk het gewas op de lijst te zetten. Van de boerenkool is het voorlopig verstandig om de toppen nog even te laten zitten zodat de plant nog verder kan groeien. Oogst daarom de bladeren van onderaf. De lelijke bladeren helemaal onderaan kunnen ter plekke op de akker worden achtergelaten.
Er staat ook rode boerenkool. Leuk om te combineren met de groene als je er bijvoorbeeld chips van maakt (lekker, aanrader)
Er zijn een aantal gewassen waarvan er nu nog veel staat en waarvan we iedereen willen vragen/aanraden om het de komende tijd op het menu te zetten zodat alles zoveel mogelijk wordt gegeten. Misschien niet alledaagse groenten, maar zeker de moeite waard om eens mee te kokkerellen: Savooie/groene kool, groenlof en koolraap. Alle 3 zijn ze dit jaar bijzonder mooi gegroeid, het aanbod is mede daardoor ruim.
Fijne week!
Klaas en Pieter
Bij Klaas: | Bij Pieter: | |||
Melm 1: |
Sperziebonen (laatste)) |
Veld 3: |
Rucola/dille/ |
|
Melm 2: | Savooiekool Rode kool Witte kool Boerenkool groen/rood |
Veld 4: | Snijbiet Palmkool |
|
Melm 4: | Pompoen oranje, groen en butternut |
|||
Melm 5: | (herfst)prei Knolselderij |
Veld 7: | Peterselie / Snijselderij Knolselderij Pastinaak |
|
Veld 1: | Peterselie Wortelpeterselie |
|||
Veld 2: | Veldsla |
Veld 11: | Broccolini Koolraap Witte kool / Rode kool Boerenkool groen/rood |
|
Veld 3: |
Snijbiet |
|
Veld 14:
Veld 15: |
(herfst)prei
Oranje pompoen |
Veld 4: | Eikenbladsla Andyvie NZ spinazie Groenof |
Nieuwe akker:(andere kant van de weg) |
|
|
Kruidenvak: |
Snijselderij |
|||
Veld 7: | Pastinaak |
|||
|
||||
|