Tuinbericht

Oogstbericht week 36 – 2019

nieuw deze week

  • Groenlof

Oogstnieuws komende week (36)

 

Nieuw op de lijst deze week is groenlof, het bittere broertje van de witlof. Je kunt het bijvoorbeeld wokken of stomen en ik raad iedereen aan het eens te proberen.

Ik eet bij voorkeur vooral de krop, het binnenste deel. Nog lang niet alle groenlof heeft een mooie krop gevormd, zoek daarom in het veld naar het mooiste exemplaar.

 

De pompoenen beginnen al mooi oranje te kleuren en nu de bladeren zich terug beginnen te trekken wordt het al snel verleidelijk om ze te oogsten. Doe dit toch nog maar even niet: de pompoenen zijn nog niet op smaak. Zodra er een bordje bijstaat en het op de oogstlijst is gekomen is het pompoenseizoen geopend….

 

 

Fijne week!

Klaas en Pieter

 

 

 

 

Bij Klaas: Bij Pieter:
Melm 1: Sperziebonen (1e en 2e veldje)
Snijbonen (2e veldje)
Veld 2: Uien (geel en rood)
Wortel
Melm 2: Spitskool

Savooiekool
Broccoli

Veld 3: Rucola/dille/
koriander (beperkt)
BasilicumNZ spinazie
Sperziebonen
Paksoy
Melm 4: Courgette
Komkommer
Veld 4: Snijbiet
Palmkool
Rode biet
Groenlof
Melm 5: (Zomer)prei
Knolvenkel
Veld 5: Komkommer
Sla (diversen)
Andyvie
Veld 1: Peterselie Veld 6: Courgette
Veld 2: Pronkbonen Veld 7: Peterselie
Snijselderij
Veld 3: Snijbiet
Palmkool
Bloemkool
Rode biet
Paksoy
Broccolini
Veld 4:

 

Sla
Andyvie
NZ spinazie
Groenlof
Veld 12: Snijbonen (beperkt)
Kruidenvak: Snijselderij
BasilicumKorianderDilleKervelRucola
Veld 14: Zomerprei
Knolvenkel
Veld 6;

Veld 7:

Wortel

Aardappel (Alouette)

Nieuwe akker:(andere kant van de weg) Pronkbonen als snijboon
Gele sperziebonen
Broccolini
Savooiekool
Aardappel (Alouette)
Veld 9: Frambozen (voor de goede zoeker)