Tuinbericht

Oogstbericht week 31 – 2019

nieuw deze week

  • Suikermais (bij Klaas)

Het is rustig op het land. Veel mensen zijn met vakantie en dat is goed te zien aan een gewas zoals de courgettes: in combinatie met het warme weer en de afgenomen oogstdruk zijn er op dit moment overvloedig veel courgettes.

Deze week nieuw op de lijst is de suikermais (deze week alleen bij Klaas). Vooral langs de randen van het veld zijn de kolven inmiddels mooi afgerijpt. Een maiskolf is klaar om te oogsten als deze een mooie volle vorm heeft en als de haren die er bovenuit steken donker gekleurd zijn. Je trekt ze in een neergaande en kantelende beweging van de stengel af.
Afhankelijk van het weer en de oogstdruk verwachten we zo’n 3 tot 4 weken van de suikermais te kunnen eten.

Fijne week!

Klaas en Pieter

Bij Klaas:

Bij Pieter:

Melm 1:

Sperziebonen

Veld 2:

Uien (geel en rood)

Melm 2:

Paksoy

Veld 3:

Rucola/dille/
koriander (beperkt)
Basilicum

Melm 4:

Courgette (geel en groen)
Komkommers

Veld 4:

Snijbiet
Palmkool

Melm 5:

Sjalotten
(Zomer)prei
Knolvenkel

Veld 5:

Komkommer (beperkt)

Sla (diversen)

Veld 1:

Bospeen (nieuw)
Peterselie

Veld 6:

Courgette (groen)

Veld 2:

Snijbonen
Pronkbonen

Veld 7:

Peterselie
Snijselderij
Bospeen

Veld 3:

Snijbiet
Palmkool
Bloemkool
Broccoli

Veld 11:

Spitskool
Paksoy

Veld 4:

Veld 5:

Sla

Suikermais

Veld 12:

Snijbonen (beperkt)

Veld 8: Spitskool

Veld 14:

Zomerprei
Knolvenkel

Kruidenvak: Snijselderij
Basilicum
Koriander Dille

Kervel

Rucola

Nieuwe akker:(andere kant van de weg)

Sperziebonen
Pronkbonen
Gele bonen

Broccolini

Aardappel (Alouette)

Veld 6:

Uien (geel/rood)

Veld 7:

Aardappels
(Alouette)

Veld 8:

Rucola
Rode biet