Impressie

  • imag0665 640x480.jpg
  • img_0104.jpg
  • tuin-01.jpg
  • tuin-02.jpg
  • tuin-03.jpg
  • tuin-04.jpg
  • tuin-05.jpg
  • tuin-06.jpg
  • tuin-07.jpg
  • tuin-08.jpg
  • tuin-09.jpg
  • tuin-10.jpg
  • tuin-12.jpg

1 eetl. of een pakje droge gist
70 ml warm water
150 ml hete (niet kokende) melk
250 gram gekookte en gepureerde pompoen
6 eetl. bruine suiker
½ theel. zout
6 eetl. gesmolten boter
300 gram volkorenmeel
350 - 450 gram witte bloem

Gist in het warme water oplossen.
De hete melk, pompoen, suiker, zout en gesmolten boter mengen.
Als het mengsel lauw is geworden, de gist en volkorenmeel toevoegen en het geheel goed doorkloppen.
Beetje bij beetje de bloem erbijdoen totdat het deeg dik genoeg is om te kunnen kneden.
Het deeg goed doorkneden op een bebloemde vlakke ondergrond.
Het deeg 1 uur laten rijzen en dan nog even doorkneden.
Het deeg in ongeveer 15 broodjes verdelen en deze op een ingevette bakplaat of op ingevet bakpapier plaatsen.
Onder een theedoek nog eens laten rijzen tot ze twee maal zo groot zijn (30 - 45 minuten).
De broodjes in een voorverwarmde oven (200 C) bakken totdat ze goudbruin zijn (ongeveer 20 min.).
Wat gesmolten boter over de bovenkant van de broodjes wrijven na het bakken.