Impressie

  • imag0665 640x480.jpg
  • img_0104.jpg
  • tuin-01.jpg
  • tuin-02.jpg
  • tuin-03.jpg
  • tuin-04.jpg
  • tuin-05.jpg
  • tuin-06.jpg
  • tuin-07.jpg
  • tuin-08.jpg
  • tuin-09.jpg
  • tuin-10.jpg
  • tuin-12.jpg

In de tuin is nog veel meer lekkers te vinden dan je in eerste instantie zou denken. Soms schieten gewassen door en blijken toch nog een lekker maaltje op te leveren, en ook de bloemetjes van 'onkruid' blijken vaak erg smakelijk.
Om van de smaak van bloemen te genieten zijn er 2 dingen die je kunt doen: versuikeren (meestal voor bloemen die lekker ruiken) of frituren (voor pittigere bloemen en kruiden). Je kunt verschillende soorten bloemetjes in een tuiltje bijeenbinden (met sereh of bieslook) voor een lekker resultaat.
Versuikeren doe je door de bloemetjes te bestrijken met eiwit en vervolgens te bestrooien met fijne tafelsuiker (kristalsuiker is te grof en poedersuiker geeft een vlekkerig resultaat). Vervolgens worden de bloemetjes gedroogd in de oven op 50 graden. Om ze in model te houden kun je ze aan een rekje hangen, op prikkertjes prikken of in eierdopjes plaatsen.
Om bloemen te frituren maak je een beslag van 250 gram patentbloem, 1 eidooier, 1 el. olie en 2 dl melk, (spuit)water of bier, waar vlak voor gebruik 2 stijfgeslagen eiwitten doorgespateld worden.


Geschikte bloemen uit tuin en veld zijn:
Alle doorgeschoten koolsoorten, rucolabloemen, bloemetjes van keukenkruiden (bijv. salie, borago, rozemarijn, lavendel, tijm, bieslook, dille, koriander, selderij, marjolein, basilicum, hysop), witte en rode klaver, roosjes, madeliefjes, muntbloemetjes, vlier, fuchsia, viooltjes, paardebloem, preibloem, oostindische kers, courgette, koolzaad, uibloemen, goudsbloem, linde, kamperfoelie, winterpostelein, kersenbloesem, pinksterbloem, passiebloem, valeriaan, anjertjes, magnolia, acacia, hosta, kaasjeskruid, teunisbloem, venkel, chrysant.

Index recepten