Impressie

  • imag0665 640x480.jpg
  • img_0104.jpg
  • tuin-01.jpg
  • tuin-02.jpg
  • tuin-03.jpg
  • tuin-04.jpg
  • tuin-05.jpg
  • tuin-06.jpg
  • tuin-07.jpg
  • tuin-08.jpg
  • tuin-09.jpg
  • tuin-10.jpg
  • tuin-12.jpg

bolletjes knoflook
olijfolie


Oven voorverwarmen op 180 ºC. Topjes van ongeschilde knoflookbolletjes snijden.
In een ovenvaste schaal zetten en een beetje olijfolie eroverheen druppelen.
De schaal met aluminiumfolie bedekken en in de oven zetten.
De bolletjes ongeveer 45 minuten bakken totdat ze door en door zacht zijn.
Even laten afkoelen, en de knoflookpasta kan er met een vork uitgeperst worden.


en toepassingen………..

Knoflookvinaigrette: Een theelepeltje knoflook pasta mengen met een gewone vinaigrette
(1 deel azijn, 3 delen olijfolie, zout, peper).

Knoflooksaus voor pasta: 6 eetl. slagroom, 6 eetl. zure room, 2 eetl. sherry en 2 eetl.
knoflookpasta in een pannetje mengen en het mengsel al roerend opwarmen (niet laten koken!).

De saus op smaak brengen met zout, peper en peterselie, en met spaghetti serveren.
(genoeg saus voor 400-500 gram pasta)

Tunesische knoflookharissa (voor op toastjes, shoarmabroodjes of stokbrood):
2 zomerpenen in een bodempje water koken totdat ze zacht zijn.
Wortel fijn prakken met een vork, samen met 2 eetl. knoflookpasta, een beetje sambal
of heel fijn gesneden spaanse peper, 2 eetl. olijfolie en zout naar smaak. Lekker pittig!