Impressie

  • imag0665 640x480.jpg
  • img_0104.jpg
  • tuin-01.jpg
  • tuin-02.jpg
  • tuin-03.jpg
  • tuin-04.jpg
  • tuin-05.jpg
  • tuin-06.jpg
  • tuin-07.jpg
  • tuin-08.jpg
  • tuin-09.jpg
  • tuin-10.jpg
  • tuin-12.jpg

2 kleine of 1 grote bloemkool
3 cm verse gemberwortel
2 teentjes knoflook
mespunt zout
2 theel. paprikapoeder
1 theel. koenjit
sap van 1 citroen
4 eetl. ghee of olie
2 theel. garam masala

garam masala is een pittigzoet mengsel van verschillende kruiden,
o.m. gemalen komijn, koriander, kardemom en kaneel.
Met de vijzel kun je zelf een mix maken, maar kant en klaar kopen kan ook.

Bloemkool in roosjes verdelen en indien nodig afspoelen.
Gemberwortel schillen en fijnsnijden en mengen met knoflook, zout, paprika, koenjit en citroensap.
Ghee of olie verhitten en kruidenmengsel 2 minuten fruiten.
Bloemkoolroosjes erbij doen, omroeren, bodempje water erbij en op laag vuur onder af en toe roeren in 20 minuten gaar stoven.
Vlak voor het opdienen de garam masala toevoegen en goed doorroeren.
Serveren met bv basmatirijst en een chutney