Impressie

  • imag0665 640x480.jpg
  • img_0104.jpg
  • tuin-01.jpg
  • tuin-02.jpg
  • tuin-03.jpg
  • tuin-04.jpg
  • tuin-05.jpg
  • tuin-06.jpg
  • tuin-07.jpg
  • tuin-08.jpg
  • tuin-09.jpg
  • tuin-10.jpg
  • tuin-12.jpg

500 gram wortels
400 gram gedopte tuinbonen
20 gram boter of margarine
2 theel. heldere honing
2 eetl. fijngehakte wilde marjolein
½ theel. gemberpoeder
4 eetl. bewaard kookvocht

40 gram volkorenmeel
40 gram volkoren broodkruimels
½ theel. gemberpoeder
2 eetl. zonnebloempitten
2 eetl. sesamzaad
zout en peper
3-4 eetl. zonnebloemolie

Oven voorverwarmen op 190 C.

Wortels in stukjes snijden en samen met de tuinbonen stomen tot ze net gaar zijn. Kookvocht bewaren.
Boter, honing, marjolein en gember door de groente roeren.
Het mengsel in een ovenschaal scheppen en besprenkelen met het bewaarde kookvocht.
Voor de kruimelkorst meel, broodkruimels, gember, zonnebloempitten en sesamzaad mengen en dit op smaak brengen met zout en peper.
Olie erdoor roeren en het mengsel over de groenten verdelen.
20-25 min. in de oven bakken tot de bovenlaag goudbruin is.