Impressie

  • imag0665 640x480.jpg
  • img_0104.jpg
  • tuin-01.jpg
  • tuin-02.jpg
  • tuin-03.jpg
  • tuin-04.jpg
  • tuin-05.jpg
  • tuin-06.jpg
  • tuin-07.jpg
  • tuin-08.jpg
  • tuin-09.jpg
  • tuin-10.jpg
  • tuin-12.jpg

800 gram snijbiet, bladeren en steeltjes apart in reepjes snijden
1 ui
4 eetl. olie of boter
4 eetl. bloem
2 kopjes melk (of sojamelk)
1 eetl. mosterd
zout, peper, nootmuskaat

-facultatief: 50 gram geraspte kaas en/of 2 eetl. paneermeel

Steeltjes van snijbiet in een bodempje water koken totdat ze bijna gaar zijn (10-15 min.).
Bladeren toevoegen, en nog ongeveer 5 minuten koken tot alles beetgaar is.
Ui snipperen en in olie bakken. Intussen een witte saus maken van boter/olie, bloem en melk;
op smaak brengen met mosterd, zout, peper en nootmuskaat.
Als de groenten gaar zijn, goed afgieten en saus en gebakken uitjes erdoorheen mengen.

Facultatief: groenten en saus goed mengen, in een vuurvaste schaal doen, kaas en/of paneermeel op strooien en 15 minuten in de oven gratineren.