Impressie

  • imag0665 640x480.jpg
  • img_0104.jpg
  • tuin-01.jpg
  • tuin-02.jpg
  • tuin-03.jpg
  • tuin-04.jpg
  • tuin-05.jpg
  • tuin-06.jpg
  • tuin-07.jpg
  • tuin-08.jpg
  • tuin-09.jpg
  • tuin-10.jpg
  • tuin-12.jpg

750 gram prei
1 ½ dl droge witte wijn
2 eieren
2 dl slagroom
peper en zout


De prei in stukken van 3-4 cm snijden, wassen en goed laten uitlekken.
In een ruime pan de witte wijn aan de kook brengen.
De stukken prei toevoegen en ze in 12-15 minuten beetgaar koken.
De groente afgieten en het kookvocht opvangen. De groente warm houden.
Eieren met de slagroom en zout en peper naar smaak loskloppen.
Het kookvocht opwarmen, en dit geleidelijk door het eier-roommengsel kloppen tot de saus gaat binden.
De pan met saus eventueel nog even au bain marie verwarmen.
De wijnsaus door de prei scheppen en het gerecht meteen opdienen.