Impressie

  • imag0665 640x480.jpg
  • img_0104.jpg
  • tuin-01.jpg
  • tuin-02.jpg
  • tuin-03.jpg
  • tuin-04.jpg
  • tuin-05.jpg
  • tuin-06.jpg
  • tuin-07.jpg
  • tuin-08.jpg
  • tuin-09.jpg
  • tuin-10.jpg
  • tuin-12.jpg

asperges voor 4 personen, schoongemaakt
(groene asperges hoeven niet te worden geschild)
zout, citroensap, rietsuiker
2 eetl. boter
4 lente-uitjes, gesnipperd
2 glazen droge witte wijn
bekertje crème fraîche
bindmiddel (b.v. maïzena, kuzu, of pijlwortelmeel)
paprikapoeder, gemalen peper, nootmuskaat

Water, zout en citroensap aan de kook brengen.
Daarin de asperges met een snufje suiker gaar koken (kookvocht bewaren).
Ondertussen voor de saus boter verhitten en de witte delen van lente-uitjes fruiten tot ze glazig zijn.
Zout en wijn toevoegen en 10 à 20 minuten laten intrekken.
Een kopje aspergenat hieraan toevoegen. Snufje paprika, suiker en bindmiddel erdoor roeren.
Gemalen peper, nootmuskaat, wat fijngesneden groen van de lente-uitjes toevoegen.
Met citroensap en crème fraîche op smaak brengen en over de in porties verdeelde asperges gieten.